Envie Atelier | Onze Partners
918
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-918,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Onze Partners

5 buitengewone partners

enVie is de gemeenschappelijke droom die uitkomt van 5 uitzonderlijke partners … 
Onze sociale onderneming werd ontwikkeld en wordt gerund door 5 partners die elk hun steentje bijdragen in een bedrijf dat stabiel en duurzaam is. 
Onze casting : 
McCain
McCain

McCain wil gemeenschappen bijstaan die in nood verkeren en hulp kunnen gebruiken, zowel lokaal als aan de andere kant van de wereld. Het idee dat daaracter zit is dat iedereen kan helpen, elk op zijn manier. Bij McCain engageren we ons het dagelijkse leven van deze kwetsbare gemeenschappen te verbeteren, door ontwikkelingsprojecten te creëren en de lokale bevolking te steunen. Zo leidt McCain projecten in Frankrijk, Griekenland, Colombia en Marokko, steeds in het kader van sociale ondernemingen.

Katrin Sano, Key Account Manager at McCain Foods: Als werknemer ben ik enorm trots dat de McCain familie durft te investeren in een Belgische sociale business. Het geeft me een extra boost om voor McCain te werken.

randstad1
Randstad Group

Randstad Group speelt een centrale rol in het creëren en samenstellen van werkploegen voor enVie. De arbeidsplaatsen worden voorgesteld aan langdurig werklozen die op deze manier terug deel uitmaken van de arbeidsmarkt en nadien vaak opnieuw een vaste baan vinden.  

Herman Nijns, CEO Randstad Group BeLux: “Dit partnership is een logisch verlengde van één van onze waarden. Onze activiteiten komen immers altijd al onze stakeholders ten goede: de maatschappij als geheel, onze klantengroepen en onszelf. Daarbij nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid erg serieus en streven we naar duurzaamheid. Dit partnership grijpen we dan ook aan om te tonen hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wel degelijk een stevige toegevoegde waarde kunnen hebben op de arbeidsmarkt én kunnnen begeleid worden naar een duurzame tewerkstelling. Het is soms niet eenvoudig. Maar onze Randstad-mensen kunnen honderden succesverhalen delen. Ik ben blij dat we het belang van de integratie van deze mensen op de arbeidsmarkt met dit partnership nog eens onder de aandacht kunnen brengen.” 

reo
REO Veiling

REO Veiling levert de overschotten verse groenten die afkomstig zijn van Belgische telers. Voornamelijk zijn dat groenten die uitermate geschikt zijn om soep van te maken (courgette, prei, selderij, tomaat, enz.).

Piet Coysman, tomatenteler verbonden aan de REO Veiling: “We produceren tussen de 500 en 600 ton tomaten. Op ogenblikken van overproductie moeten we vaak tomaten wegwerpen, wat natuurlijk zeer jammer is. Dankzij enVie kunnen we deze producten toch nog een meerwaarde geven. We zijn dan ook heel tevreden met dit initiatief.”

“Als telerscoöperatie geloven we in de absolute meerwaarde van samenwerking om issues als duurzaamheid en voedselverspilling aan te pakken. Dankzij  de gerichte samenwerking met de verschillende partners  kunnen we overschotten van groenten en fruit alsnog valoriseren, wat een meerwaarde betekent voor ons als producent, de sociale onderneming en uiteindelijk ook de consument.” Dominiek Keersebilck is the commercial director of REO veiling.

ColruytGroup
Colruyt Group

Colruyt Group biedt enVie een stevig en uitgebreid distributienetwerk aan, waardoor de soepen een grote zichtbaarbaarheid genieten en de consument ze kan aankopen. De soepen van enVie worden voorgesteld in 125 Okay-winkels en 6 OKay Compact-winkels in België.

Ingrid, Team member OKay : “Ik vind het fantastisch dat wij door de verkoop van de enVie-soepen ons steentje kunnen bijdragen. Ze zijn trouwens echt lekker!”

Stefan Goethaert, Algemeen Directeur Colruyt Group Fine Food:  “We zijn trots dat we een belangrijke bijdrage hebben kunnen leveren aan het tot stand komen van enVie. Door enVie op de markt te brengen onder ons ‘thuismerk’ Boni Selection, kunnen we de klanten van OKay en OKay Compact laten mee genieten van het mooie verhaal van enVie, en van hun pure en kwalitatieve producten. We kijken er alvast naar uit om het enVie team verder te ondersteunen in dit avontuur, en samen zowel op sociaal als ecologisch vlak een verschil te maken.”

logo-FBBA-V1
De Belgische Federatie van Voedselbanken 

De Belgische Federatie van Voedselbanken steunt enVie als morele partner en stelt al zijn expertise als sociale vereniging ten dienste van dit project. Het project enVie komt nauw overeen met de missie van de Belgische Voedselbanken, namelijk de bestrijding van de honger en voedselverspilling, als ook de herintegratie van mensen in situatie van precariteit door het sociale werk.

Samen solidariteit voeden

Envie

Communicatie

azi

Audiovisuele productie 

ygen

Fotografie

Our partners think about foodwaste